HTML

lako világa

Friss topikok

Címkék

Az angol klubfutball derbijei - 002

2011.10.10. 21:46 lako84

A12 Derby

     
 

Colchester United

Ipswich Town

     
 

The U's

The Blues, The Tractor Boys

     

Alapítás éve

1937

1878

     

Stadion

Colchester Community (10.084)

Portman Road (30.311)

     

Jelenlegi osztály

League One

Championship

 

Kezdjük rögtön azzal, hogy az Ipswich-nek és a Colchester-nek is van egy másik nagy derbije (a Norwich illetve a Southend ellen) de a négy kelet-angliai város rivalizálásában ez a legközelebbi földrajzilag, ugyanis a két település egymástól nem egész 40 km-re van. Nem elég, hogy két város, de két megye is, mert Ipswich Suffolk megyében van, míg Colchester a  szomszédos Essex-ben, ami szintén ad némi pikantériát az ügynek. A két klub egyébként a 2006/2007-es szezonban találkozott egymással majdnem 50 év után, és az otthoni meccsen a U’s 1-0-ra nyert, de idegenben az Ipswich 3-2-re hozta a meccset, és előbbre végzett a tabellán. Nagyon sok esetben úgy tűnik, hogy az ipswich szurkolók többre értékelik a Norwich elleni meccseket, természetesen ezzel is borsot törve a Colchester szurkolók orra alá, de az biztos, hogy ez az egyik legbarátságosabb rivalizálás az angol klubfutball történetében. Számos Ipswich játékos ment levezetni a helyi ellenfélhez (Ray Crawford, Kevin Beattie , Jason Dozzell, Gavin Johnson and Micky Stockwell és  Roger Osborne például) de más irányban is volt mozgás, 1994 karácsonyán Gorge Burley menedzser éppen a U’s-tól ment a Blues-hoz.

 

Néhány egyéb érdekesség:

-      

      Az Ipswich Town adja Anglia két sikeres menedzserét, Alf Ramsey-t (aki egyébként a városban van eltemetve), és Bobby Robson-t.

-      

      Az Ipswich nyert bajnokságot 1961/1962-ben (Ramsey irányításával) illetve 1978-ban FA kupát, és 1981-ben UEFA kupát (Robson-nal)

-        

      Az Ipswich európai kupaküzdelmekben legyőzhetetlen otthon, mérlegük 25 győzelem, és 6 döntetlen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr73292845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása