HTML

Az angol klubfutball derbijei - 004

2011.10.13. 11:25 lako84

A45 Derby

     
 

Northampton Town

Peterborough United

     
 

The Cobblers, The Shoe Army, Tayn

The Posh

     

Alapítás éve

1897

1934

     

Stadion

Sixfields Stadium (7.653)

London Road Stadium (15.314)

     

Jelenlegi osztály

League Two

Championship

 

A rivalizásás eredete a 60-as évekre nyúlik vissza, amikor is Peterborough mint város kilépett Northamptonshire-ből és önálló megyét hozott létre. Egészen 1974-ig működött is a dolog, amikor a közigazgatási reform részeként Cambridgeshire-höz csatolták. Ezt természetesen Northampton lakói nem jó szemmel nézték, mint ahogy a futball szurkolók azt sem, hogy a Peterborough-nak vannak mási derbijei is azóta a Cambridge United-dal, illetve az MK Dons-szal, amit a Posh fontosabbnak tart, bár ez azért elsősorban a fiatalabb szurkolói generációra igaz. A nagy öregek még ma is a Northampton – Peterborough meccset várják, még akkor is ha ezekből az utóbbi években nagyon kevés volt. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért(?) még 2006-ban is 3.000 Cobblers szurkoló látogatott el a szomszédvár elleni meccsre, és a történelem miatt (mindkét csapatnak meglehetősen kemény tábora volt) a rendőri intézkedés óriási volt.

 

Néhány egyéb érdekesség:

-          

      A Northampton tart egy különös rekordot, nekik sikerült a legalsó osztályból a legfelsőbe kerülni, majd visszaesni ugyanoda. Mindezt 9 év alatt.




 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr533299527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása