HTML

lako világa

Friss topikok

Címkék

Magyarok Angliában special edition

2011.11.04. 13:33 lako84

Premier League

 

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers) – 2011. márciusában írt alá egy három éves szerződést 2014 nyaráig. Egyértelműen Jaaskelainen utódja lehet, bár nem tudni, hogy a 36 éves finn kapusnak még mennyi van a tankban. Idén összesen négy meccsen védett, egy mérkőzés a bajnokságban, három pedig a ligakupában, az kicsit a személyes „tragédiája”, hogy amikor beugrott a Chelsea elleni meccsen (5-1-re kaptak ki) az egész csapat rosszul teljesített, és két gólban bizony erősen benne volt. A játéknap után Owen Coyle is, és a csapatkapitány, Kevin Davies is védelmébe vette. Úgy gondolom, hogy jelenleg a karrierjének alakulása egyértelműen azon múlik, hogy a ma még előtte járó Jaaskelainen meddig vállalja, vagy meddig tudja sérülés nélkül csinálni.

 

Buzsáky Ákos (Queens Park Rangers) – hivatalos információt nem találtam arról, hogy meddig van szerződése, de a hírek szerint 2012 nyaráig. Idén összesen három alakalommal lépett pályára a bajnokságban, ebből is egy csereként történt, és eddig egy asszisztot jegyez, igaz, azzal a zseniális passzal nyertek az Everton ellen. Sajnos a „Magical Magyar” (ahogy Angliában hívják) csapatba kerülését erősen akadályozza, hogy csapata a nyáron nagybevásárlást tartott, és ezzel pályára kerülése egyre ritkább. Érdekes módon, – a szurkolói fórumokat olvasgatva – a QPR fanatikuson nagy része a csapatban szeretné látni, véleményem szerint, ehhez adottak is a képességei, de Neil Warnock nyilván inkább a saját igazolásait erőlteti. Kár érte, mert így valószínűleg szerencsésebb lenne számára egy kölcsön adás, vagy a téli ablakban eligazolni. Csak az érdekesség kedvéért, a Plymouth-nál eltöltött kölcsönszerződésének utolsó meccsén a szurkolók  "Mr Chairman sign Akos now!" valamint "Buy Akos, Buy Akos!" feliratú táblákkal győzték meg a vezetést az irányító leigazolásáról. Ezt azért magyar játékos nem mondhatja el magáról.

 

Fülöp Márton (West Bomwich Albion) – szerződése 2012. június 30.-ig köti a Baggies-hez. Idén két ligakupa meccsen lépett pályára, mert a „nyakára hozták” kölcsönbe a Birmingham-től Ben Foster-t, amit nehéz másként értékelni, mint hogy Roy Hodgson más kapussal képzeli el a kezdőt. Azóta Marci a cserekapusok kenyerét eszi, kérdés, hogy ez a helyzet meddig felel meg neki.

 

 

Gera Zoltán (West Bromwich Albion) – idén nyáron tért vissza a Hawthorns-ba az egykori közönség kedvenc kettő+egy éves szerződéssel, így elméletileg 2014. nyaráig szolgálhatja a WBA-t Gera. Idén még nem lépett pályára a játékos, ebben makacs sérülése hátráltatja Roy Hodgson egykori kedvencét. A héten kivették a tartalékcsapat keretéből, és ezzel egyértelmű jelzést adtak arra nézve, hogy az Arsenal ellen akár pályára is léphet, azok után, hogy az Aston Villa és a Liverpool ellen már a cserepadon ült.

 

Kádár Tamás (Newcastle United) – 2012. június 30.ig szól a szerződése a Szarkáknál. Idén még nincs a nagycsapatban meccse, de a tartalékoknál folyamatosan játszik, utoljára már csapatkapitányként. Roppant szerencsétlenül alakult eddig a karrierje, mert amikor a tartalékcsapatban felhívta magára a figyelmet, és meghívást kapott a felnőttek közé is, az egyik tartalék meccsen eltörték a lábát még 2009-ben. Felépült belőle, és a következő szezonban – ekkor jutott vissza a United a Premier League-be – nyolc alkalommal pályára is lépett, de januárban kölcsönadták a Huddersfield Town-nak, ahol sajnos két meccs után újra megsérült. Az idei nyári felkészülést a nagycsapattal csinálta végig, mégsem kerül szóba még csereként sem, lehet, hogy egy újabb kölcsönszerződés jót tenne a fejlődésének.

 

Somogyi Csaba (Fulham) – Csaba a nyugat-londoniak játékosa 2013. június 30.-ig egy, egy plusz egy éves szerződés keretében. Martin Jol első igazolása volt, és a hírek szerint, még akkor győzte meg az edzőt, amikor az Ajax-nál volt próbajátékon. Ehhez képest egyetlen alkalommal került a felnőtt csapat közelébe, amikor kispadon ült az RNJ Split elleni Európa Liga meccsen. Azóta a tartalékbajnokságban véd, és a nála a öt évvel fiatalabb Neil Etherdige a majd negyvenéves Schwarzer első számú helyettese. Úgy tűnik, a helyzet talán akkor változhat, ha az ausztrál szögre akasztja a kapuskesztyűt, vagy ha Somogyi elmegy a klubtól akár kölcsönbe.

 

 

 

Championship:

Futács Márkó (Portsmouth) – a nyár végén került a kikötővárosba 2012. június 30.-ig szóló szerződéssel. Eddig öt alkalommal lépett pályára, mindannyiszor csereként, összesen körülbelül 50 percet játszva. Azért azt feltétlenül meg kell említeni, hogy a Pompey papíron nem áll rosszul támadókkal, hiszen Kanu, Benjani, Kitson, Varney és Huseklepp mellett nem egyszerű szóhoz jutni. Mivel a Portsmouth jelenleg menedzser nélkül van, biztosra vehető, hogy egy új edző érkeztével kőkeményen meg kell küzdeni a csapatba kerülésért.

 

Gulácsi Péter (Hull City) – a Liverpool-lal 2013. június 30.-ig él a szerződése, de a Vörösök erre az idényre kölcsönbe adták a Hull City-nek, nyilvánvalóan azért, mert Reina mögött most Doni a második számú kapus, és a sorrendben (ha más nem, de tapasztalata alapján) talán Brad Jones is előbbre van. Idén összesen öt alkalommal lépett pályára 4 bajnoki, egy ligakupa), ebből kétszer csereként. Az első három bajnokin védett, de sajnos a harmadik, Leeds elleni meccsen nagyokat hibázott, és úgy tűnik, hogy a vereséget kicsit az ő nyakába varrták. Azóta a nyáron igazolt 36 éves Adrian Basso véd, Péter csak a padot koptatja. Az előző hétvégén Basso megsérült, és bár még nem lehet tudni pontosan, hogy mennyit kell kihagynia, talán itt a lehetőség, hogy újra visszaszerezze a helyét a csapatban. Ellenkező esetben – valljuk meg – nem sok értelme van a kölcsönbe adásának sem.

 

Gyepes Gábor (Cardiff City) –  2012. június 30.-ig a Cardiff City alkalmazottja elméletileg. Azért írom, hogy elméletileg, mert a tavalyi, számára összesen 18 meccses szezon után, idén csak ligakupa meccsekre fér oda, a bajnokikon a keretbe sem fér. Igaz, hogy az idei két ligakupa meccse egyikén gólt is szerzett, de azt hiszem, hogy egy kölcsönszerződés több lehetőséget adhatna neki, ha csak nem arra felé tart a történet, hogy ez a szezon már elmegy így, aztán nyáron ingyen vihető.  

 

Kurucz Péter (West Ham United) – 2013. június 30.-ig köti a szerződése a Kalapácsosokhoz. Idén egyetlen alkalommal került a felnőtt csapat közelébe, amikor a Bristol City elleni ligakupa meccsen kispados volt. Green sérüléséből sem ő, sem kortársa Boffin nem tudott profitálni, mert a WHU elhozta kölcsönbe Almunia-t az Arsenal-tól. Ez persze nem meglepő húzás Sam Allardyce-tól, de Péter számára is lehet hogy jól jönne egy kölcsönszerződés, ahol reális esélye lenne folyamatosan védeni.

 

Priskin Tamás (Ipswich Town) – a Tractor Boys-ban szerepelhet 2012. június 30.-ig, ha addig bírja játék nélkül. Paul Jewell ugyanis eddig egyetlen alkalommal sem számolt vele a nagycsapat keretében. A héten játszott a tartalék csapat meccsén, gólt is szerzett, de ennél többet nem sikerült ebben a szezonban felmutatni. Egy hónappal ezelőtt edzőjük azért kifakadt, hogy néhány játékosa – köztük Priskin is nevesítve volt – visszautasította a kölcsönbe adás lehetőségét, nem lennék meglepve, ha az ipswich-i napjai ezután meg lennének számolva, a legjobb talán az lenne, ha télen vagy így, vagy úgy, de távozna.

 

 

 

League One:

Gróf Dávid (Walsall) – szerződése van a Walsall-lal 2012. június 30.-ig. Idén öt alkalommal (négy bajnoki, egy JPT meccs) tudta kiszorítani a klub élő legendáját, Jimmy Walker-t a kapuból, a többi meccsen csere volt. Egészen az elmúlt két meccsig, ahol is edzője reszkírozott, és nem ültetett cserekapust a padra, amire szépen rá is fizettek, mert a nagy öreget kezezésért kiállították és az egyik védőjátékosnak kellett beállnia a kapuba. Dávid most hétvégén biztos hogy lehetőséget kap a második helyen álló Huddersfield ellen, de vélhetően lesz is dolga, mert a Terriers szerezte a Charlton-nal karöltve eddig a ligában a legtöbb gólt, tizenhat meccsen harmincnégyet.

 

 

 

Blue Square Bet Premier:

 

Kovács János (Luton Town) – 2012. június 30.-ig szól a kontraktusa a Hereford United-nél, és 2012 januárig marad kölcsönben a Luton Town-nál. János szeptemberben került a Luton-hoz, miután a Bulls-nál kegyvesztett lett, még úgy is, hogy a tavalyi szezonban összesen 25 meccset játszott, és védő létére két gólt szerzett. Az észak-londoni cspatnál már megfordult, és akkor is a szurkolók egyik kedvence volt, valószínűleg jót tenne neki, ha az eddigi kilenc pályára lépése megsokszorozódna új helyén.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr83353274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása