HTML

lako világa

Friss topikok

Címkék

Az eredeti lako világa 001

2011.10.26. 07:04 lako84

 

1.      Steve Nicol távozik a posztjáról

A Liverpool egyik legendája, Steve Nicol szerződést bontott a New England Revolution-nel egy évtizednyi edzősködés után.

A 49 éves Nicol az MLS legrégebben szolgálatban álló edzője volt, de idén csapata az MLS Keleti Konferenciájának utolsó helyére ért csak oda. Jonathan Kraft társtulajdonos – akinek édesapja, Robert a New England Patriots tulajdonosa – nagyra értékeli Nicol munkáját, de úgy látja, hogy váltásra volt szükség: „Robert és én átbeszéltük Stveie-vel az elmúlt szezont, és az irányt, amerre mennünk kéne. Egyetértettünk abban, hogy az elmúlt években tapasztalható zuhanást meg kell állítani, és új irányba kell fordítani a csapat szekerét.   Stevie fantasztikus edző volt és kiemelkedő nagykövete a Revolution-nek az elmúlt évtizedben és nagyon magara emelte a lécet az elért sikerekkel. Köszönjük a munkáját.” Nicol-lal a Revolution egyébként hat egymást követő szezonban jutott a Keleti Konferencia döntőjébe 2002 és 2007 között és négyszer MLS Cup döntőt is játszottak, de a végső sikerek mindig elmaradtak. 2007-ben aztán megnyerték az amerikai kupát, és az Észak Amerikai Szuper Kupát, de az elmúlt két évben nem jutottak a rájátszásba és így összesen 301 meccs után az edző és a csapat útjai szétváltak. „Nagyon köszönöm a Kraft családnak, hogy lehetőséget adtak. Fantasztikus időszak van mögöttem, remek játékosokkal, és kiváló emberekkel körülvéve. A családom a Kraft családhoz tartozik.” mondta az egykori Liverpool játékos, akit annak idején még Bob Paisley vett a klubhoz 300.000 fontért az Ayr United-től, hogy 1982 és 1994 között 468-szor öltse magára a vörös mezt.

 

2.      Lord Falconer elismeri a Hillsborough vizsgálat hibáit

Az egykori Főkancellár, Lord Falconer elsimerte, hogy a kormány nagyot hibázott, amikor kérdés nélkül elfogadta a Hillborough jelentést.

Azt is elismerte, hogy  a jelentésben szereplő következtetések alapján arra is lehetett gondolni, hogy megmásítják a tényeket, de olyan bizonyítékokat, amelyek alapján más következtetést lehetett volna levonni, nem hoztak nyilvánosságra. A Radio4 Law in Action című műsorának nyilatkozva az egykori Főkancellár azt mondta, hogy rossz döntés volt a tragédia utáni vizsgálatba nem bevonni olyan bizonyítékokat, amik más eredményre juttatták volna a Lord Taylor által vezetett bizottság munkáját.  A jelentés akkor kérdés nélkül elfogadásra került. Olyan bizonyítékot azonban, mint az 1989. április 15.-i rendőri jelentéseket nem vettek figyelembe, még akkor sem amikor Lord Justice Stuart-Smith újra átnézette a bizottsággal a rendelkezésre álló adatokat. „Lord Justice Stuart-Smith – szerintem helytelenül – úgy gondolta, hogy nincs probléma az események kezelésével. Mi ezt elfogadtuk, és ez egy katasztrofálisan rossz döntés volt. Nem derítettünk fényt minden részletre, és ezzel – különösen az eseményben érintett családok szemében – azt a képet állítottuk ki magunkról, hogy az állam nem vizsgálta ki helyesen az ügyet. ” mondta Lord Falconer.

 

3.       Kadhafi bögréje

A képen látható bögrét használta a líbiai ex-kormányfő utolsó napjaiban is:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hírek szerint a diktátor egyébként az Everton 1979-es szíriai turnéja óta Toffees szurkoló volt. Vagy mégsem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr353330478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása