HTML

lako világa

Friss topikok

Címkék

Az angol klubfutball derbijei - 001

2011.10.09. 21:45 lako84

A5 Derby

     
 

Nuneaton Town

Tamworth

     
 

Boro, The Boro

The Lambs, The Reds

     

Alapítás éve

1889

1933

     

Stadion

Liberty Way (4.314)

The Lamb Ground (4.195)

     

Jelenlegi osztály

Conference North

Conference National

                                                          

A két város egymástól 25 km-re fekszik Birmingham-től keletre, így – mint a legtöbb rivalizálás – természetesen ez is területi alapú. A derbi elnevezése a mindkét várost érintő A5-ös útról kapta. A versengés eredete még a 60-as évekre tehető, amikor mindkét csapat egy ligában játszott, de a csúcsra az 1989-1993 közötti időszakban ért, amikor nem ritkán kétezer ember előtt játszottak. A Nuneaton ezekben az években például 0-3-ról felállva 4-3-re nyert, így a Tamworth gólkülönbséggel elbukta a feljutást, aztán pár hétre rá megnyerte azért az FA Vase Final-t (ez a negyedosztály alatt játszó csapatok kupája volt). A következő évben a Boro 7-0-ra nyert, majd újab egy év múlva 0-2-ről felállva, 2-2-t értek el, ezzel tönkretéve a Tamworth addigi 100%-os teljesítményét. Ráadásul nem sokkal később Tony Simpson átigazolt a Tamworth-től a riválishoz, ezért aztán a következő látogatáskor „Welcome to Hell” feliratú zászlókkal fogadták a régi szurkolók.

 

Néhány egyéb érdekesség:

-          

A    Tamworth stadionját azért hívják The Lambs-nek, mert a Lambs Inn nevű pub a volt a környék kedvenc kocsmája.

-          

      Paul Merson utolsó csapata volt a Tamworth, két meccs erejéig, ő maga csak az egyiken játszott, mielőtt befejezte volna pályafutását. Fizetését így is korábbi klubja a Wallsall állta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lakovilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr513290529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása